Omschrijving :
Een Wiezen is de duitse variant op het witbier. Het bier kenmerkt zich door een hoge tarwestort in het bier en een vaak zachte iets zoetige smaak. In duitsland heeft vrijwel iedere brouwerij een weizen
Technische details :
- Gisting : Bovengistend
- Alcohol : 4,8% - 5,6 %
- Begin SG : 1046 - 1056
- Kleur : 6 EBC - 22 EBC
- Bitterheid : 10 EBU - 15 EBU
- Koolzuur : 0,55 gew% - 0,75 gew%
- pH : 4,0 - 4,5
Smaak omschrijvingen :
- Kleur : Blond/geel tot amber
- Helderheid : Tweeschijn tot troebel (Gist mee schenken in het glas)
- Schuim : Heel veel, romig glasplakkend
- Schuimstabiliteit : Blijvend laag.
- Geur : Weeïg, zoetig, ester/kruidnagel-nootmuskaat/banaan-vanille
- Smaak : Zoetig, moutig, kruidig/fruitig en soms iets zurig.
- Body : Dun tot medium.
- Mondgevoel : Sterk samentrekkend door koolzuur en soms plakkerig door restsuikers
- Nasmaak : Kruidig, weeïg en soms iets zurig.
Commerciele voorbeelden :
Erdinger Weisbier, Maisels Weisse,Paulaner Hefe-weissbier,Schöfferhofer Hefeweizen,Scheiderweisse Original,WeihenStephaner Hefeweissbier.
Recepten :
Nog niet voorraadig.