Omschrijving :
Het biertype faro is in de bieren van spontane vergisting een speciale klasse. Deze bieren hebben als basis een lambiek welke met candij suiker is aangezoet. Deze bieren dienen eigenlijk vrij snel na bottelen gedronken te worden (Volgens een brouwer binnen een half jaar).
Technische details :
- Gisting : Spontane gisting met nagisting op fles
- Alcohol : 4,5% - 6,0%
- BeginSG : 1040 - 1054
- Kleur : 20 EBC - 45 EBC
- Bitterheid : 6 EBC - 20 EBC
- Koolzuur : ongeveer 0,47 gew%
- pH : 3,5 - 3,8
Smaak omschrijvingen :
- Kleur : Amber tot licht koper
- Helerheid : Tweeschijn
- Schuim : Ongelijkmatig
- Schuimstabiliteit : Inzakkend tot blijvend ringetje
- Geur : Zoetig en melkzurig, fruitig
- Smaak : Zoet, iets fruitig en zurig
- Basissmaak : Zoet, zurig
- Body : Dun tot medium
- Mondgevoel : Iets samentrekkend en toch plakkerig
- Nasmaak : Zoete smaak, vloeit uit
Commerciele voorbeelden :
Lindemands faro, Faro boon.
Recept :
Nog niet voorradig.