De Bier Brouwer

  • Home
    • Contact
    • Download
  • Brouwcursus
    • De brouwerij
      • De geschiedenis van het bier
      • Wat is bier ?
      • Het brouwproces
      • Gereedschap
      • Zelf maken van een filter
      • Flessen
      • Schoonmaken
      • Logboek
      • Brouwsoftware
      • De Nederlandse wet
    • Praktisch brouwen
      • Praktisch brouwen
      • Bepalen benodigd water
      • Het brouwzaalrendement
      • Het alcohol percentage
    • Mouten en maischen
      • De gerstekorrel
      • Moutfabricage
      • Moutsoorten
      • Maischen 3 traps
      • pH en maischen
      • Filteren en spoelen
      • Suiker toevoegen ?
      • Grondstoffen en SG
    • Gist
      • Gistsoorten
      • Beluchten
      • Giststarter
      • Vloeibare gist
      • Gistings temperatuur
      • Lageren
      • Gist voeding
      • Groeifase v/d gist
    • Hop
      • Hop
      • Hop vormen
      • Hop gegevens
      • Kruiden
  • Recept Ontwikkeling
    • Inleiding
    • Mouten
    • Hoppen
    • De gistkeuze
    • Het maisschema
    • Het brouwzaalrendement
    • Watermanagement
    • Je eerste recept
  • Apparatuur
    • De dompelkoeler
    • De platenkoeler
    • De magneetroerder
    • De refractometer
    • De walsenmolen
    • Het hopfilter
    • Het hevelfilter
    • De UT200
    • De STC-1000
  • Brouwtechnisch
    • filteren en spoelen
    • pH en het brouwproces
    • Reinigen en desinfecteren
    • Brouwen op volume of SG
    • Het spoelwater
    • Klam schroten
    • Dopjes ontsmetten
    • Alles over Maischen
  • Lambiek
    • De Slijm methode
    • Vergisting van een lambiek
    • Je eigen "echte" lambiek
  • Diversen
    • Het Principe van Brouwen
    • Stop met meten tijdens de vergisting !
    • Koelen : Spiraal vs Platen
    • Rekenen met mouten
    • Tips voor Beginners
    • Brouwerijen in Nederland
    • Bier en spijs
    • De brouwer zijn gereedschap
    • Bier is mislukt, wat doe ik fout ?
    • Klaringsmiddelen - hoe , wat en waarom
    • Zelf je eigen hop kweken
  • Biertypen en recepten
    • Klasse A
      • Berliner weisse
      • Bitter (ordinary & best)
      • California steam
      • Dortmunder export
      • Faro
      • Oude geuze lambiek
      • Irish red ale
      • Kölsch
      • (oude) lambiek
      • Märzen & oktoberfest
      • Münchener helles
      • Pale ale/strong bitter
      • Pale ale (american)
      • Pale ale (Belgisch)
      • Pilsener
      • Pilsener (urtyp)
      • Saison (B)
      • Vienna
      • Weizen (D)
      • Witbier
    • Klasse B
      • Alt
      • Amber-red (american)
      • Brown Ale
      • Dark Lager
      • Frambozen lambiek
    • Klasse C
    • Klasse D

Contact formulier

 
Powered By ChronoForms - ChronoEngine.com

1978470

Visitors Counter

Copyright © 2012. Alle rechte voorbehouden.
Geef iemand een bier en hij geniet, geef 'm een brouwinstallatie en hij geniet z'n hele leven.