Omschrijving :

Een kölsch is een biertype dat van oorsprong uit keulen komt en veel raakvlakken heeft met een pils. Dit bier is bovengistend en bevat vaak een bepaald % tarwe in de stort. Tegenwoordig zijn er ook soorten zonder tarwe. De nadruk bij dit bier licht op de mout en hopsmaken.

Technische details:KuppersKolsch

  • Gisting : Bovengistend
  • Alcohol : 4,0% - 5,0%
  • Begin SG : 1041-1048
  • Kleur : 10 EBC - 17 EBC
  • Bitterheid : 20 EBU - 30 EBU
  • Koolzuur : 0,42 gew% - 0,53 gew%
  • pH : 4,1 - 4,5

Smaak/geur omschrijvingen:

  • Kleur : Blond tot goud
  • Helderheid : Helder tot tweeschijn
  • Schuim : Romig, blijvend laagje
  • Schuimstabiliteit : Stabiel blijvend
  • Geur : Neutraal tot hoppig, soms moutig en gistig
  • Smaak : Subtiel hoppig met weinig esters
  • Basissmaak : Zoetig tot zoet, bitterig.
  • Body : Dun tot medium
  • Mondgevoel : Droog.
  • Nasmaak : Bitterig en soms moutig of bloemachtig.

Commercielee voorbeelden:

Texels goud, Koelschip blondbier, Ermelo's molenbier, Rollinck, Grolsch legioen, Altenmunster Brauer bier, Zech Kellerbier, Küppers Kölsch, Amersfoorts Blond.

Recepten :